هیات حاکمه فعلی افغانستان را به رسمیت نمیشناسیم
حسین امیرعبداللهیان صبح امروز در جریان دیدار مقامات وزارت خارجه و روسای نمایندگیهای ایران در خارج از کشور با حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در حرم امام خمینی، گفت: ما در ارتباط با موضوع حقابه ایران از هیرمند، گفت وگوهایی با مقامات افغانستان داشته ایم و معتقدیم که بر اساس قرارداد ۱۳۵۱ باید در این ارتباط مسیر حقوقی مورد توجه قرار بگیرد.
وی با بیان این که به مقامات افغانستان گفتهایم که مشکل حقآبه از طریق بیانیه سیاسی حل نمی شود و باید در چارچوب اقدامات حقوقی این موضوع پی گیری شود، افزود: درگیریهای مرزی پراکندهای که در ماههای گذشته بعضا در مرز ایران و افغانستان رخ داده است، باعث نگرانی است.
وزیر امور خارجه با اشاره به همسایگی ایران و افغانستان و وجود مرزهای طولانی بین دو کشور در بخشی دیگر از صحبت های خود در این ارتباط گفت: راهی جز تعامل بین دو کشور وجود ندارد.
امیرعبداللهیان همچنین با بیان این که ما نمیخواهیم حادثه تلخ مزار شریف تکرار شود، گفت: ما می خواهیم به روند تحقق صلح و امنیت در افغانستان کمک کنیم و انتظارات متقابل نیز از حاکمان کنونی افغانستان داریم.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخشی دیگر از صحبتهای خود در مورد موضوع افغانستان گفت: افغانستان یک موضوع مهم برای ما است. ما از این که در افغانستان دولت فراگیر تشکیل نشده ناخرسندیم و این موضوع را به حاکمان کنونی افغانستان نیز اعلام کردهایم.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان این که ما هیات حاکمه فعلی افغانستان را به رسمیت نمیشناسیم و بر لزوم تشکیل دولت فراگیر در افغانستان تاکید داریم، افزود: طالبان بخشی از واقعیت افغانستان است نه همه افغانستان.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین گفت: ما از محروم کردن زنان و دختران افغانستانی از تحصیل و آموزش ناخرسندیم و این را رفتاری برخلاف تعالیم پیامبر اسلام می دانیم.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه "سیاست خارجی متوازن که از سوی دولت سیزدهم در عرصه سیاست خارجی دنبال میشود" گفت: سیاست خارجی متوازن یعنی تعامل با بخش های مختلف جهان مبتنی بر دیپلماسی پویا و تعامل هوشمند و در همین چارچوب تعامل با بخشهای مختلف جهان مورد توجه ما قرار دارد.
وی افزود: در همین چارچوب نگاه به همسایگان و کشورهای آسیایی، توجه به دیپلماسی اقتصادی و بهره گیری از ظرفیت دیپلماسی عمومی مورد توجه جدی ماست.
امیرعبداللهیان گفت: ما در حوزه سیاست خارجی نگاه ویژهای به ایرانیان خارج از کشور نیز داریم. اکنون به صورت رسمی حدود پنچ میلیون و ۱۰۰ هزار ایرانی در خارج از کشور زندگی میکنند که البته ممکن است عدد واقعی بیش از این باشد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: همه میدانیم تحت تاثیر آثار و پیامدهای شیوع ویروس کرونا و همچنین تحت جنگ اوکراین و تحریمهای دشمنان علیه ملت ایران علیرغم پیشرفتهایی که در کشور ایجاد شده در موضوع اقتصاد و معیشت مردم همچنان نیاز به کار و تلاش بیشتری هستیم. در همین چارچوب در دستگاه سیاست خارجی ما تمرکز ویژهای بر دیپلماسی اقتصادی و موضوع توسعه تجارت خارجی و تسهیل آن داریم تا زمینه برای رونق و کار بیشتر در کشور فراهم شود و امروز یکی از اولویتهای ویژه وزارت خارجه است.
وی اظهار کرد: ما در دستگاه سیاست خارجی ضمن اینکه به تمام وظایف ذاتیمان در حوزه روابط بینالملل و سیاست خارجی میپردازیم به ارتقاء معیشت مردم نیز توجه داریم و در همین چارچوب مصمم هستیم که در عرصه سیاست خارجی از ظرفیتها برای حل مشکلات معیشتی مردم استفاده کنیم.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین با بیان اینکه در همین راستا بیاثر کردن تحریمها مورد توجه ما است، ادامه داد: متاسفانه اعمال تحریمهای یک جانبه و ظالمانه از سمت آمریکا و برخی از کشورها تبدیل به یک امتیاز برای آنها شده است و ما در راستای بیاثر کردن تحریمها در کنار دیگر تلاشها موضوع دیپلماسی و مذاکره را همچنان در دستور کار قرار داریم.
امیرعبداللهیان با بیان اینکه برخی میگویند برجام تمام شده و یا دیگر کارکردی ندارد، گفت: ما بر این اعتقادیم که برجام خوب یا بد، دارای نقاط ضعف و قوت امروز این سند بینالمللی است که در برابر ما قرار دارد و ما در عرصه دیپلماسی برای لغو تحریمها این سند و مسیر را در پیش رو داریم.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه تبادل پیامها به صورت غیرمستقیم بین ایران و طرفهای مذاکره کننده ادامه دارد تصریح کرد: به موازات آن شاهد تلاشهایی از سوی وزرای خارجه برخی کشورها هستیم تا این زمینه فراهم شود که مذاکرات به جمعبندی برسد.
وی با بیان این که برای رسیدن مذاکرات انجام شده به جمع بندی تلاشهای متنوعی را در دستور کار داریم اظهار کرد: ما به وظیفه خود برای لغو تحریمها از مسیر مذاکره و دیپلماسی با رعایت خطوط قرمز کشورمان ادامه میدهیم.
امیرعبداللهیان ادامه داد: پیشرفتهای خوبی در این زمینه حاصل شده است و امیدواریم به نقطه و نتایج روشنی برسیم که بتوانیم آن را در اختیار افکار عمومی قرار دهیم.
وزیر خارجه کشورمان همچنین در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: ما در منطقه با چالشهای مختلفی همچنان مواجه هستیم و به موازات اینکه جنگ در یمن فروکش کرد شاهد وقوع درگیری و ایجاد بحران در سودان هستیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به برگزاری نشست سفرا و روسای نمایندگیهای ایران در خارج از کشور تصریح کرد: این همایش با موضوع تحول در نظام جهانی و نقش آفرینی جمهوری اسلامی ایران در آن برگزار شده است.
وی با بیان اینکه امام خمینی (ره) از سالها پیش تحول در نظام جهانی را در عرصه عمل به ظهور رساندند تصریح کرد: وقوع انقلاب اسلامی تحول مهمی در عرصه جهانی بود.
وزیر خارجه کشورمان با بیان اینکه یکی از اندیشههای اصلی ما شعار نه شرقی نه غربی بود اظهار کرد: این شعار، دکترین ما در عرصه سیاست خارجی است و ما شاهد حساسیت مردم به پایبندی به این شعار از سوی دستگاه دیپلماسی هستیم. چنانکه هرگاه دستگاه دیپلماسی در چارچوب نگاه به شرق و نگاه به غرب یا نگاه به آمریکا یا روسیه موضعی اتخاذ کند که مردم احساس کنند این موضع به نوعی با شعار نه شرقی نه غربی که از سوی امام خمینی (ره) مطرح شده فاصله دارد موجی از انتقادات به دستگاه دیپلماسی وارد میشود و مردم نسبت به این موضوع حساسیت دارند و برایشان اجرای این شعار مهم است.
امیرعبداللهیان با بیان اینکه این دکترین ما در عرصه سیاست خارجی با گذشت سالها همچنان مورد توجه جدی مردم و دستگاه سیاست خارجی است، اضافه کرد: ما از امام خمینی (ره) استقلال سیاسی و نفی وابستگی از قدرتهای بزرگ را آموختیم. امام خمینی (ره) همچنین نگاه ویژهای به مظلومین و مستضعفین جهان داشتند و در همین چارچوب دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران نیز نگاه ویژهای به حمایت از مظلوم و مستضعفان جهان دارد و حمایت از آرمان فلسطین و آزادی قدس شریف را در دستور کار خود قرار داده است.
وی همچنین با اشاره به تاکیدات رهبری مبنی بر رعایت سه مولفه عزت، حکمت و مصلحت و عرصه روابط خارجی از سوی جمهوری اسلامی ایران افزود: همانطوری که اجرای شعار نه شرقی نه غربی امام خمینی (ره) در دستور کار ما است، ما در عرصه سیاست خارجی براساس دکترین عزت، حکمت و مصلحت عمل میکنیم.
امیرعبداللهیان اضافه کرد: مقام معظم رهبری در دیدار روز شنبه مقامات وزارت خارجه و سفرای ایران در خارج از کشور با ایشان نسخه جدیدی از به کارگیری این سه اصل ارائه کردند و تاکید داشتند عزت یعنی نفی دیپلماسی التماسی، حکمت یعنی عمل خردمندانه در تعاملات خارجی و بینالمللی و مصلحت یعنی انعطاف اما در جهت نیل به اهداف نه فاصله گرفتن از اهداف.
آقایان دولت! شما که حاکمیت طالبان را به رسمیت نمیشناسید، چرا سفارت افغانستان را به این گروه تحویل دادهاید؟
تلویزیون افغانستان اعلام کرد در درگیری امروز ١٢ نفر کشته و ٣۶ نفر زخمی شدهاند.
تلفات سنگین طالبان در درگیری امروز
به گزارش بولتن نیوز به نقل از تسنیم، تلویزیون افغانستان اعلام کرد در درگیری امروز ١٢ نفر کشته و ٣۶ نفر زخمی شدهاند.
پیشتر فرماندهی فراجا کشورمان از تلفات سنگین طالبان خبر داده بود.
تصاویر ورود تروریست ها مورد حمایت آمریکا و متحدانش در اختیار مقامات پاکستانی قرار گرفت
مرزبانان خیانتکار هم از هر افغانی 60 میلیون تومان دریافت می کنند وارد ایران می کنند
مهاجرین افغانستانی در ایران بهایی می شوند؟!
وضعیت مهاجرین افغانستانی از دید مقامات ایران!
جناب آقای علی شمخانی،
دبیر محترم شورای عالی امنیت ملی،
ومن احیاها فکانما احیاالناس جمیعا
هرکس انسانی را از مرگ نجات دهد گویا همه مردم را از مرگ نجات داده است. (سوره مائده آیه ۳۲)
صدای پای مرگ به گوش میرسد از کشور همسایهی تسخیرشده به دست «طالبانی» که جز جهل و توحش و سیاهی، هویت و ماهیت دیگری برای آنان نمیتوان متصور بود. اقلیتی که با خوانشی ارتجاعی از دین در غیاب اخلاق، شرم انسانیت و تاریخ و سکوت جامعه جهانی، تازیانه ظلم را بر پیکر ملتی هماره تحت ستم برافراشتهاند.
عطف به سابقه رفتارهای سبوعانه و خشونتبار و نیز صدور اعمال ارتجاعی قتل و شکنجه انسانها برخلاف اصول بنیادین حقوق بشر و احکام و آموزههای شرع اسلام در قبال مردم دردمند افغانستان، مِنجمله و نه محدود به زنان و کودکان و سایر انسانهای آزاده، ضرورت و تکلیف شرعی و انسانی، نجات جان کلیه افرادی است که نیاز فوری به رهایی جانشان از یوغ تحجّر این گروه ستمگر را دارند.
با امعان نظر به موارد فوق الذکر، ما امضاکنندگان این کارزار بدینوسیله از اعضای محترم شورای عالی امنیت ملی تقاضا داریم مرزهای کشور را به روی همنوعان افغانستانیمان باز نموده و با رعایت دقیق و اکید تمامی ملاحظات مرتبط با امنیت و مصالح ملی و موازین حقوق بشر، پناهگاهی امن برای آنان فراهم نمایند.
حمایت ایران از افغانستان از همان ابتدا غلط و اشتباه بود
بهترین سیاست، حمایت ایران از دولت فعلی افغانستان است
آیا توافق بین آمریکا و طالبان منجر به جنگ داخلی در افغانستان خواهد شد؟
هدف آمریکا از تحولات افغانستان، ایجاد ناامنی در کشورهای منطقه است
باید از دولت افغانستان حمایت کرد و ریشه طالبان رو کند
ایران در طول 44 سال گذشته از مساله تروریسم بسیار رنج برده است
یکشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۲ ۰۸:۲۶:۵۰
پیشنهادی درباره برخورد با بدعهدی طالبان
به نظر من اگر طالبان تقاضای قانونی و منطقی ایران درباره حقابه رودخانه هیرمند را نپذیرد، باید تمامی مرزهای زمینی و هوایی کشورمان بر روی افغانستان بسته شود و در اسرع وقت مهاجران افغان در سطح کشور جمعآوری و به کشورشان، بازگردانده شوند.
مدعیان خارجنشین سکوت خود در برابر طالبان را بشکنند
بعضی از هنرمندان و سلبریتیهای خارجنشین که مدعی صدای ملت ایران هستند و برای دفاع از هموطنان خود یقه میدرند، چرا درباره عدم تامین حقابه ایران از رود هیرمند اقدام نمیکنند و علیه طالبان شعار نمیدهند و تجمع اعتراضی برپا نمیکنند؟ به نظر من مسئولان کشور باید بر طالبان سخت بگیرند و مهاجرت و اقامت اتباع افغانستان در ایران را تا تحقق تأمین حقابه ایران، عملا غیرممکن کنند و اگر به صلاح مملکت است، علیه طالبان تظاهرات پرشماری برگزار کنند تا صدای حقطلبی ملت ایران به گوش جهانیان رسانده شود.
یکشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۲ ۰۸:۲۰:۵۹
در روزهای اخیر 6 نفر از نیروهای غیرتمند فراجا اعم از کادر و سرباز برای حفظ امنیت کشور در سراوان توسط اشرار به شهادت رسیدهاند. چرا سلبریتیهای وطنفروش داخلی که برای قاتلین خانه اصفهان سینه چاک میکردند در این مورد لال شدهاند؟
آقای جو بایدن! دهانت را ببند و به مشکلات مردم آمریکا رسیدگی کن
آمریکا هنوز از تروریستها حمایت میکند
که سازمانهای تروریستی در گذشته تحت حمایت گسترده آمریکا بوده و همچنان نیز تحت حمایت واشنگتن قرار دارند.
ائتلاف آمریکایی از تروریستها حمایت میکند
مدارکی در اختیار دارد که نشان میدهد نیروهای ائتلاف تحت رهبری آمریکا از گروههای تروریستی حمایت میکنند.
برای همه مردم دنیا ثابت شده که جنایات آمریکا جنایتکار از سال 1945 تاکنون نقض آشکار قوانین بین المللی است.
آمریکا و غرب حق ندارند دم از حقوق بشر بزنند
آمریکا و غرب با سلاح خود و تبانی با ائتلاف متجاوز بدترین بحران و فاجعه تاریخی را در یمن رقم زدند.
آمریکا و غرب دیگر نمیتوانند برای کشورهای عربی دم از حقوق بشر بزنند، در حالی که با سلاح خود و تبانی با ائتلاف متجاوز بدترین بحران و فاجعه تاریخی را در یمن رقم زدند.
از سال 2001 تاکنون برای همه مردم منطقه و جهان ثابت شده که طالبان جنایتکار است و هم تروریسم بوده است.
طالبان جنایتکار از سال 2001 تاکنون به مردم افغانستان هم رحم نکرده است و رحم نمی کند
نمیتوانیم از پذیرش پناهجویان افغانستان استقبال کنیم. آمریکا به تعهدات خود در افغانستان عمل نکرده است.
گستاخی جدید طالبان: ایران را اصلاح میکنیم!
فرمانده طالبان ایران را تهدید کرد: تهران را فتح میکنیم!
افغانستان غیر قابل اعتماد است
ملت ایران همچنان افغانستان جنایتکار را دشمن خود می داند.
باید جنابت طالبان را به دنیا معرفی کنیم.
طالبان جنایتکار از سال 2001 تاکنون مشکلی جهانی و منطقه ای است
طالبان امروز با طالبان سال 77 چه فرقی دارد؟
آقایان وابسته دولت رئیسی! شما که حاکمیت طالبان را به رسمیت نمیشناسید، چرا سفارت افغانستان را به این گروه های تروریستی تحویل دادهاید؟
تجاوزات مکرر طالبان نقض آشکار منشور سازمان ملل است.
باید جنابت طالبان را به دنیا معرفی کنیم.
طالبان جنایتکار از سال 2001 تاکنون مشکلی جهانی و منطقه ای است.
مسلمانان هیچ گاه جنایات طالبان را فراموش نمی کنند.
تجاوزات طالبان با چراغ سبز آمریکا صورت می گیرد.
اقدامات تروریستی طالبان بدون پاسخ نخواهد ماند.
طالبان جنایتکار هم مثل داعش با آتش بازی می کند.
اقدام تروریستی در مرز مشترک سیستان و بلوچستان را بدون پاسخ نمی گذاریم.
جنابات طالبان در مرز ایران و افغانستان را بی پاسخ نمی گذاریم
جنابات طالبان در مرز ایران و افغانستان را بی پاسخ نمی گذاریم
کمک و حمایت همه جانبه ایران به افغانستان از همان ابتدا غلط و اشتباه بوده است
و این در حالی است که حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه از همان ابتدا همه جانبه از طالبان جنایتکار حمایت کرده است چرا؟
۷ خرداد ۱۴۰۲ ۱۵:۵۴
باید در سیاست مان در قبال طالبان تجدیدنظر کنیم/ طالبان یک دولت نیست و مجموعه ای از گروه های پراکنده هستند
آمریکا جنایتکار به افغانستان دروغ گفته است! | واشنگتن از سال 2001 تاکنون ثابت کرد که به دنبال مبارزه با تروریسم، القاعده، طالبان نیست و فقط به دنبال منافع خودش بوده است.
اروپا جنایتکار به افغانستان دروغ گفته است! | اروپا از سال 2001 تاکنون ثابت کرد که به دنبال مبارزه با تروریسم، القاعده، طالبان نیست و فقط به دنبال منافع خودش بوده است.
ناتو جنایتکار به افغانستان دروغ گفته است! | ناتو از سال 2001 تاکنون ثابت کرد که به دنبال مبارزه با تروریسم، القاعده، طالبان نیست و فقط به دنبال منافع خودش بوده است.
ما آمریکا، اروپا و ناتو نیستیم و برای طالبان گران تمام خواهد شد و گران تمام می شود
در پی درگیری مرزبانان با نیروهای طالبان در مرز نیمروز یکی از مأموران مرزبانی به درجه رفیع شهادت نائل شد.
تروریستها در افغانستان صدها شیعه و سنی را به خاک و خون کشیدند و ما هم همه جانبه استقبال می کنیم
تصاویر ورود تروریست ها مورد حمایت آمریکا و متحدانش در اختیار مقامات پاکستانی قرار گرفت.
آمریکا و متحدانش 100 درصد فقط از گروهک جیش الظلم در پاکستان حمایت می کنند.
گروهک جیش الظلم از پاکستان و سراوان می شوند.
فروش سلاح مرگبار آمریکایی ها به طالبان + عکس
و این در حالی است که حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه از همان ابتدا همه جانبه از طالبان جنایتکار حمایت کرده است چرا؟
چون به که هر روز از افغانستان مواد مخدر و... به صورت آزاد وارد ایران می شود، نه به صورت قاچاق
مهاجران افغان چگونه و چطور از مرزهای افغانستان و ایران وارد خاک ایران می شوند؟ 100 درصد فقط با پرداخت و دریفت رشوه!
حضور پرشمار و بیضابطه مهاجران غیرقانونی افغانستانی در کشورمان به نظر من به مرحله خطرناکی رسیده و امنیت داخلی را به خطر انداخته است. اکنون در بیشتر مغازهها و سوپرمارکتهای چالوس یک یا چند افغانی مشغول کارند و به دلیل کارشان، ساکنان منازل و محلهها را به خوبی میشناسند که برخی از آنان میتوانند به نوعی برای خبرچینی از مسئولان کشورمان برای داعش و طالبان، مورد استفاده قرار گیرند، که ضرورت دارد دراینباره تدابیر لازم اندیشیده شود و به اجرا درآید.
طالبان هنوز هم تروریسم است
عملکرد نیروهای ایرانی در مرزهای افغانستان و ایران تاکنون به نفع مردم و کشور نیست و تاکنون هم نبوده است
چون به خاطر که هر روز از افغانستان مواد مخدر و... به صورت آزاد وارد ایران می شود، نه به صورت قاچاق
مهاجران افغان چگونه و چطور از مرزهای افغانستان و ایران وارد خاک ایران می شوند؟ 100 درصد فقط با پرداخت و دریفت رشوه!