شناسه: 102795
جهت پرس بررسی کرد

نخستین روز سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران/ اشتیاق کاربران فضای مجازی برای شرکت در نمایشگاه

سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از امروز بیستم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) کار خود را آغاز می‌کند.
به گزارش جهت پرس، 

سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که نخستین دوره آن در سال ۱۳۶۶ برپا شد تا ساعاتی دیگر از ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) با شعار «آینده خواندنی است» برگزار می‌شود.

تصویر
1

 بر اساس گفته‌های مسئولان برگزاری سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شعار «آینده خواندنی است» از بین ۴۰ شعار مختلف انتخاب شد و این شعار به این معناست که آینده کشور در گرو خواندن است؛ چرا که تاریخ نشان می‌دهد پیشرفت یک جامعه معطوف به بیشتر خواندن است.

تاجیکستان مهمان نمایشگاه کتاب تهران

 در سی‌وچهارمین دوره از نمایشگاه کتاب ۴۰ کشور دارند. همچنین کمیته بین‌الملل میزبان تاجیکستان خواهد بود. از جهان اسلام، روسای نمایشگاه کتاب دوحه، مسقط و دهلی نو و وزاری فرهنگ تاجیکستان و ونزوئلا در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.

انتخاب کشور تاجیکستان به عنوان مهمان ویژه این دوره از نمایشگاه دلایل مختلفی داشت؛  هم تعاملات و اشتراکات فرهنگی و زبانی دخیل بود و هم در جریان سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تاجیکستان مذاکراتی در این زمینه انجام شده بود. در نهایت هم با توجه به برنامه‌های مشترکی که وجود داشت، کشور تاجیکستان به عنوان مهمان ویژه انتخاب شد.

حضور همزمان کتابفروشان و ناشران در نمایشگاه کتاب

یکی از مهم‌ترین کار‌هایی که امسال از سوی مسئولین برای بهتر برگزار کردن و پاسخ به گلایه چند ساله کتابفروشان انجام شده، حضور هم‌زمان کتابفروشان در نمایشگاه کتاب تهران است.  

امسال نمایشگاه یک وجه دیگری را هم خواهد داشت، همواره در ایام برگزاری نمایشگاه‌ها با این مسئله مواجه بودیم که برخی مطرح می‌کردند در اثر برگزاری نمایشگاه، کتابفروشی‌های کشور دچار هزینه و دچار رکود و این طور بحث‌ها می‌شوند، این دغدغه تصمیم گیران در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم بود با توجه به زیرساختی که فراهم شد در سامانه‌ی خرید از کتابفروشی‌ها امسال برای اولین بار کتابفروشان کشور هم در ایام برگزاری نمایشگاه می‌توانند در بخش مجازی آثاری که در اختیار دارند را تحت ضوابط نمایشگاه به فروش بگذارند.

نمایشگاه بین‌المللی کتاب ۱۴۰۲

حضور سه هزار ناشر در سی‌وچهارمین نمایشگاه کتاب

بر اساس آمار مجموع ناشران داخلی و خارجی شرکت کننده در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲ نزدیک به سه هزار ناشر است. همچنین امسال ۲۰۰ کتابفروشی در نمایشگاه کتاب حضور دارند، می‌توان گفت که این رویداد در سال جاری از نظر کمی و کیفی رشد خوبی داشته است، و کشور ما در شرایط فعلی در اوج دوره توسعه علمی و فرهنگی قرار دارد.

همچنین اینکه سال مبنای عرضه کتاب برای فروش در شکل فیزیکی این دوره از نمایشگاه، کتاب‌های منتشر شده سال ۱۳۹۸به بعد و در شکل مجازی کتاب‌های منتشر شده سال ۱۳۹۲به بعد خواهد بود.

بخش ناشران خارجی شامل غرفه کشور ها‌ی میهمان، غرفه میهمان ویژه و غرفه‌های ناشران، امسال در رواق شرقی مصلی جانمایی شده است و ۷۸ ناشر خارجی در ۵۸ غرفه قطعی حضور دارند و پیش‌بینی شده ۴۵ هزار عنوان کتاب خارجی چاپ شده در فاصله سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۳ در این بخش عرضه شود. نسبت به دوره سی‌وسوم نمایشگاه کتاب تهران، تاکنون تعداد کتاب‌های خارجی عرضه شده ۴۰ درصد افزایش داشته و در زمینه تعداد غرفه‌ها نیز ۲۰ درصد افزایش داشته‌ایم.

حضور انتشارات انقلاب اسلامی با ۷ عنوان تازه از رهبر انقلاب

انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای با ۲۷ عنوان کتاب تازه منتشر شده و در مجموع با بیش از ۱۵۰ عنوان کتاب از منشورات رهبر معظّم انقلاب در سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حاضر می‌شود.

«تفسیر سوره منافقون»، «تفسیر سوره صف»، کتاب «حقیقت عظیم» شامل بیانات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای درباره حضرت فاطمه (س)، کتاب «خون‌آورد» شامل گفتگوی حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، شهید مرتضی مطهّری و مرحوم دکتر علی شریعتی درباره قیام و انقلاب امام حسین (ع) در سال ۱۳۵۵، کتاب «زندگی اینجاست» شامل بخش‌هایی از زندگی آیت‌الله سیّدجواد خامنه‌ای (ره)، کتاب «مجسمه» شامل روایت حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای از دوران شاهنشاهی، کتاب «صراط» باموضوع سیاست‌فهمی و سیاست‌ورزی در اندیشه حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای به قلم ابراهیم برزگر، عناوین هفت کتاب تازه منتشر شده انتشارات انقلاب اسلامی در نمایشگاه کتاب تهران است.

در کنار این هفت عنوان، ۲۰ عنوان از مجموعه چهل جلدی «ره‌نامه» نیز در سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد. «ره‌نامه» مجموعه‌ای است شامل چهل دفتر که مبانی، ارزش‌ها و اصول اسلام ناب محمّدی (ص) را با توجّه به نیازها، پرسش‌ها و چالش‌های دوران معاصر تبیین می‌کند و از خلال دیدگاه‌های اندیشمندانه و ژرف‌نگر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، به ترسیم اندیشه و سلوک یک جوان مؤمن انقلابی می‌پردازد.

در حال حاضر ۲۰ عنوان از این چهل دفتر با عناوین: روشنفکری، فلسطین، بصیرت، نبوّت، امام خمینی (ره)، رسانه و فضای مجازی، اسلام ناب و اسلام آمریکایی، دشمن‌شناسی، علم و فنّاوری، مهدویّت، حوزه و روحانیّت، کار و تلاش، هنر، سلامت و ورزش، ایمان، آزادی و استقلال، غرب شناسی، انقلاب اسلامی، جوان، همسرگزینی و همسرداری منتشر شده است.

 کاربران توییتری اشتیاق خود را از برگزاری نمایشگاه نشان دادند

کاربران شبکه‌های اجتماعی از چند زاویه به روایتگری روز اول نمایشگاه پرداختند. برخی از کاربران درباره گیت‌های حجاب و تذکر حجاب اظهار نظر کردند و از وجود آن ناراضی بودند و برخی دیگر از این مسئله راضی بودند و از اینکه در نمایشگاه امسال مسئله حجاب و عفاف پررنگ‌تر از هر سال است واکنش مثبتی داشتند. برخی دیگر کتاب‌ها و غرفه‌های مورد علاقه خود را تبلیغ می‌کردند تا بقیه هم از آن استفاده کنند و دسته‌ای دیگر با نگاهی طنزآمیز به خوراکی‌ها و غذاهای آن‌جا اشاره کردند و از مردم خواستند که حتما به آن‌ها هم سر بزنند. در ادامه برخی از این واکنش‌ها را می‌خوانید...

 

برچسب ها

ثبت دیدگاه