یک اقتصاددان گفت: ریشه مشکلات غیر اقتصادی است و چون اولویت های حاکم افزایش تولید و رفاه نیست و برای حل مشکلات اقتصادی با فرمان غیر اقتصادی پیش میرویم، راه به جایی نمیبریم.
مشاور وزیر اقتصاد با بیان این که برای سال آینده رشد اقتصادی ۲ درصد پیش بینی شده که رشد قابل قبولی نیست گفت: مشکلات معیشتی مردم با رشد اقتصادی، مهار تورم، رفع ناترازی عملیاتی دولت و کاهش هزینههای تمام شده تولید، حل میشود.
تحقق رشد اقتصادی ۳ درصدی در نیمه نخست سال ۱۴۰۱ در امتداد رشد اقتصادی مثبت سال۱۴۰۰ (معادل ۴.۴ درصد)، حکایت از بهبود عملکرد فعالیتهای اقتصادی در کشور به رغم تداوم تحریمهای اقتصادی دارد.
صندوق بین المللی پول با پیش بینی رشد ۲ درصدی برای اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۳ از ورود اقتصاد انگلیس به رکود در این سال و افت شدید رشد اقتصادی منطقه یورو خبر داد.
طی نیمه نخست ۱۴۰۱ نرخ رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در بخش ماشین آلات به دلیل افزایش واردات کالاهای سرمایهای و همچنین افزایش کالاهای سرمایهای تولید داخل ۱۵ درصد رشد کرد.
سخنگوی دولت گفت: وقتی با نخبگان اقتصادی سیاسی جلسه گذاشته میشود، کسی گلچین نمیشود و همه به آن جلسه دعوت میشوند. دولت از هر روش مسالمتآمیز و مناسبی برای انتقال حرف و کلام تا اعتراض استقبال میکند.
مهدی پناهی، خبرنگار اقتصادی در واکنش به توییت سخنگوی دولت نوشت: امکان افزایش نرخ رشد اقتصادی یا کاهش نرخ تورم وجود دارد اما برای ما محسوس نیست چون مثلا این اعداد میانگین بخشهای مختلف است یعنی شاید یک بخش رشد منفی یا رکود باشد و بخش دیگر رونق!
سید حسین نقوی حسینی گفت: آقای جهانگیری میگوید برجام مورد تأیید رهبری بوده است. واقعا چرا رهبری را شریک خود میکنند؟ برجام فاجعهای بود که دولت آقای روحانی بر سر مردم آورد.
رئیس جمهور از همه دستگاههای اجرایی خواست همه تلاش خود را برای مهار تورم، ارتقای بهرهوری با هدف افزایش کارآمدی دولت و دستیابی به رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال واقعی و پایدار و تداوم روند فعالسازی واحدهای تولیدی و صنعتی در کشور به کار گیرند.