نویسنده «دختر شینا»: فرصتسوزی به داوریهای جایزه جلال آسیب میزند
بهناز ضرابیزاده، نویسنده کتاب پرفروش «دختر شینا» با بیان اینکه جایزه جلال باید یک دبیرخانه پویا داشته باشد تا به انسجام برسد، گفت: ازدستدادن فرصتها، موجب آسیبدیدگی داوریها در این جایزه میشود.
210584
به گزارش جهت پرس؛ در سالهای اخیر برگزاری جایزه جلال همواره با تأخیر همراه بوده است. این در حالی است که طبق اساسنامه مصوب شورایعالی انقلابفرهنگی، جایزه جلال آلاحمد باید در روز تولد این نویسنده یعنی ۱۱ آذرماه برگزار شود.بهناز ضرابیزاده نویسنده، منتقد و مدرس مستندنگاری است که جزو داوران دوره پانزدهم و همچنین عضو هیئتعلمی و نماینده اعضاء هیئتعلمی در بخش مستندنگاری شانزدهمین دوره این جایزه بوده است. ضرابیزاده در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به اساسنامه و مقررات جایزه جلال آلاحمد گفت: برای هر جایزه و جشنوارهای که برگزار میشود، مقرراتی وضع شده و تعهداتی برای اجراکنندگانش وجود دارد و اصولاً اساسنامهای دارد. متولیان این جایزه اولین افرادی هستند که باید به این مقررات احترام بگذارند و به آن پایبند باشند. متأسفانه برگزاری جایزه جلال که گرانترین جایزه ادبی کشور ماست و باید بسیار حسابشدهتر برگزار شود، هر ساله با تأخیر صورت میگیرد و کمتر دورهای بوده که در موعد مقرر انجام شود. نویسنده کتاب «دختر شینا» با اشاره به تغییر دولت و مدیران آن گفت: مدیران میآیند و میروند و با تغییر آنها و حتی تغییر دولتها نباید در روند این جایزه تغییری ایجاد شود. احترام به این جایزه، احترام به ادیبان، فرهیختگان و نویسندگان است.داور دوره پانزدهم جایزه جلال بر لزوم داشتن یک دبیرخانه دائمی تاکید و بیان کرد: این جایزه باید یک دبیرخانه پویا و یک دبیر مشخص داشته باشد که برای چند سال بماند. در این صورت دبیر میداند باید چه کند و هر سال در یکزمان مشخص و مقرر فراخوان داده میشود، کتابها تحویل گرفته میشود و در یکزمان مشخص، هیئتعلمی و داوران معلوم میشوند.
ضرابیزاده اضافه کرد: به عقیده من، حتی انتخاب اعضای هیئتعلمی هم باید دوسالانه باشد تا دبیرخانه به انسجام برسد و تکلیفش را بداند. اگر این اتفاق بیفتد، دیگر دبیرخانه منتظر افراد و مدیران جدید نمیماند.وی افزود: هرچه زمان برگزاری به تعویق بیفتد، ممکن است آنقدر زمان از دست برود که در یک سال اصلاً نتوان جایزه را برگزار کرد و یا حتی شتابزده برگزار شود و معیار و اعتبار جشنواره زیر سؤال برود.برگزیده شانزدهمین دوره کتاب سال دفاع مقدس اذعان داشت: تجربه دوساله من از حضور در جایزه جلال میگوید که زمان برای بررسی کتابها و داوری بسیار محدود است. این در صورتی است که هرچه زمان کوتاهتر باشد، امکان خطا و اعمال سلیقه در داوری بیشتر میشود و دیگر داوران، میزان درستی برای داوری نخواهند داشت. به عقیده من میتوان از ابتدای سال جدید فراخوان داد و حداکثر تا پایان سه ماه اول کتابها جمعآوری و کار داوری آغاز شود. وی در پایان تأکید کرد: هرچه بینظمی در جایی بیشتر شود از اعتبار آن فضا میکاهد. آن چیزی که باعث اعتبار یک جایزه میشود، داشتن نظم و برنامه و داشتن دبیر صاحبنظر و توانمند است که از چهرههای شناخته شده ادبی باشد. این موارد در انتخاب داوران نیز صدق میکند.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.