دیدارهای عجیب رئیس جمهور/ چرا یک پانترک باید بتواند با رئیس جمهور ملاقات داشته باشد؟!

بعد از دیدار عجیب یک یهودیی با رئیس جمهور در دیدار قومیت‌های حاشیه سفر آمریکا، اینبار دیدار قومیت‌های ایران و حضور یک پانترک در این دیدار موج اعتراضات مردمی را برآشفت.

دیدارهای عجیب رئیس جمهور/ چرا یک پانترک باید بتواند با رئیس جمهور ملاقات داشته باشد؟!
204637

به گزارش جهت پرس؛ زهرا لایق حقیقی؛ در مجموعه دیدارهای رئیس جمهور در سفر به آمریکا، یک دیدار با قومیت‌های ادیان الهی بود که حضور یک یهودی مشهور و مخالف ایران در این جمع حاشیه ساز شد. در نهایت دفتر ریاست جمهوری آن را خطای هماهنگی تیم همراه اعلام کرد. گویا این خطاها پایان ناپذیر و عمدی است، اینبار دیدار 1 ساعته رئیس جمهور با یک عضو پانترک حاشیه‌هایی را ایجاد کرد.

پانترک‌های ایران

دولت عثمانی و شوروی، با بهره‌گیری از زبان ترکی رایج در آذربایجان و فراموش کردن هویت، پیشینه و تبار هم‌ریشهٔ آذری‌ها با دیگر اقوام ایرانی جبههٔ پان‌ترکیسم – پان‌تورانیسم را در ایران راه‌اندازی کردند. نخستین جنبش در سال ۱۹۱۸ اجرایی شد.

سید جواد طباطبایی پژوهشگر تبریزی در تاریخ سیاست و فلسفه، مبنای اندیشهٔ پان‌ترکیسم را درآمیختگی نوعی فراموشی تاریخی با افسانه‌بافی‌های به ظاهر تاریخی می‌داند که بدل به ملغمه‌ای از بیسوادی و بی‌شعوری شده‌است. از نظر برخی، علت‌هایی همچون اختلاف‌های تاریخی و مذهبی میان آذربایجان و ترکیه (اختلاف مذهبی شیعه دوازده‌امامی و اهل سنت)، جنگ‌های طولانی میان ایران و عثمانی (بیشتر صفوی‌ها و افشاری‌ها در مقابل دولت عثمانی) و تجارب تلخ اشغال آذربایجان (۱۲۹۳ تا ۱۲۹۷ و ۹۶۳ شمسی) از سوی نیروهای عثمانی، پانترکیسم در ایران زمینه‌ای برای رشد قابل ملاحظه نداشته و به‌طور کلی بیش از آن که درون جوش باشد، پدیدهٔ ناپایداری بوده‌است.

اندیشۀ توران بزرگ که از آنکارا منشأ می‌گیرد، تنها حاصل نوشته‌های گروه کوچکی از روزنامه‌نگاران ترک نیست؛ بلکه اندیشه‌ای گسترده در صدد ایجاد محیطی خفقان‌آور برای برتری‌جویی است. هنگامی که سلیمان دمیرل رئیس‌جمهور وقت ترکیه خطاب به مردم سراسر جهان گفت که مرز ترکیه نه از دریای مدیترانه، بلکه از دریای آدریاتیک آغاز می‌گردد، روشن بود که سخن او بدان معناست که مرزهای ترکیه به دریای سیاه نیز ختم نمی‌شوند و ترکیه از موضع قدرت با روسیه سخن می‌گوید. آیحان کامل سفیر ترکیه در مسکو طی مصاحبه‌ای با خبرنگار روزنامۀ نزاویسیمایاگازتا۹، (روزنامۀ غیروابسته) با صراحت گفت که «ترکیه به صورتی وسیع تأمین امنیت در منطقۀ ژئوپولیتیک پهناوری از بالکان تا قفقاز را برعهده دارد». با توجه به رویداد قبرس در ۱۳۵۳ش/۱۹۷۴م به سهولت می‌توان به مفهوم واژۀ «امنیت» از دیدگاه ترکان پی برد.

چرا یک پانترک باید بتواند با رئیس جمهور ملاقات داشته باشد؟!

اینبار اشتباه این جلسه به پای مسئول دفتر آقای پزشکیان نوشته شد. اما تاکنون از ایشان پاسخی در این خصوص دریافت نشده است.

اما سید مهدی طباطبایی معاون ارتباطات دفتر رئیس جمهور با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:

حاشیه‌هایی که درباره یک ملاقات با آقای رئیس جمهور در فضای مجازی ایجاد شده، دقیق نیست. در میان انبوه جلسات ایشان حضور افرادی با دیدگاه‌های مختلف در یک جلسه عمومی هرگز به معنی تایید دیدگاه‌های شخصی افراد نیست.

سیاق رئیس دولت چهاردهم در مواجهه با دیدگاه‌های مختلف جذب حداکثری بوده و هست.

روز گذشته برخی کانال‌های خبری به حاشیه‌سازی درباره حضور یک شخص در دیدار رئیس جمهور با اقوام ایرانی پرداخته و ادعاهایی مطرح کردند.

جذب حداکثری به چه قیمتی؟ به قیمت نفوذ مخالفان نظام و لطمه زد ن به ایران.

فضای مجازی چه واکنشی نسبت به این ماجرا داشت؟

اهالی رسانه و فضای مجازی با اشاره به این که اصلاح طلبان هیچگاه بابت اشتباهات خود عذرخواهی نمی کنند به این موضوع اشاره کردند که چرا با وجود همکاری‌های پسر پزشکیان با این گروه مراقب مروادات بیشتر ایشان به عنوان مقام مهم کشوری نیستید.

یه پان‌ترک تجزیه‌طلب دقیقاً چه حرفی برای گفتن به رئیس‌جمهور ایران میتونه داشته باشه؟!

به هر حال گویی این چینش دیدارها نشان از توطئه اصلاح طلبان برای آینده ایران دارد. چرا رئیس جمهوری که حداقل‌های حفاظت کلامی را نمیداند به راحتی در مجالسی قرار بگیرد که خائنین درجه یک جمهوری اسلامی نیز در آن حضور دارند؟